Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2010 21:37 - Да те изненадат с репликата имам си приятел :)
Автор: realtornado Категория: Тя и той   
Прочетен: 42334 Коментари: 78 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди няколко дена се запознах с много мило момиче на стадиона където тренирам. Работи в магазин в който влязох да си купя нещо. Поговорихме си малко и я поканих да излезем. Тя се съгласи. Каква беше изненадата ми днес когато след като я взех от работа и минахме 50 метра тя ми каза между другото, че прави еди какво си обикновенно с приятеля й. От това ми стана неприятно, но стиснах зъби и я заразпитвах за връзката й. Каза че са от три години заедно и всичко върви много добре между тях. Естествено си зададох въпроса: какво по дяволите правя тук тогава ?!?! и за малко да си тръгна, но задържах фронта. Реших, че може пък да наклоня везните в моя полза. По-късно обаче ми каза, че нямам абсолютно никакъв шанс със нея. Че е тук с мен просто защото е общителна и няма никаква друга причина. Поправи ме като нарекох нашето виждане среща. Каза, че това не е среща. Удоволствието стана пълно като разбрах, че приятеля й знае за нашата среща и дори я е избазикал по телефона: Дойде ли твоя обожател?!?! докато съм до нея.
Идеше ми да се гръмна с нещо едро калибрено за да ми стане приятно! В какво се забърках ми мина през главата. Що на странна среща съм. Защо изобщо е излязла с мен. Когато й казах, че на мен много ми харесва като момиче и че тя знае защо съм я поканил тя ми каза, че това може да се промени и да сме само приятели?!?! Казах й че това съм го чувал от момичета преди да започнем връзка. Тя  обаче добави, че случая не е такъв. Казах й че е абсурд да сме само приятели и че искам нещо повече и по никакъв начин това няма да се промени, така че й дадох телефона си да изтрие нейния номер от там лично. Помолих я да изтрие и тя моя, защото по някаква причина не бързаше да го направи.
Най-странното беше, че към края на разговора ме гледаше сякаш ме харесва което ми се стори странно и й казах да не го прави защото ми действа. На това отгоре като се разделяхме и си стиснахме ръцете за довиждане с ясно заявеното от мен, че няма да се виждаме повече, тя ми задържа ръката и я придърпа леко към нея. После като си я дърпах дясната ръка тя с лявата ми закачи пръстите с нейните и ги задържа за малко. Ръцете ни се изпънаха докато се разделяхме защото ми държеше пръстите. Точно както по филмите се разделят влюбени. Това ме учуди допълнително. Сякаш се опитваше да ми подскаже нещо което не можеше, не искаше, беше я страх да направи с думи. Странна работа са това жените. Почнах да си мисля, че е очаквала от мен да стоя като приятел до нея докато тя си изживее връзката с нейното гадже и еветуално тогава нещо да стане между нас. Но пуста гордост не ми позволява да седя на опашката и да чакам дори да я вярно. Абсурд!!!
Жени къде сте, обяснете?






Гласувай:
10



1. анонимен - Или е излъгала, че има приятел, за да ...
18.03.2010 22:09
Или е излъгала, че има приятел, за да види как ще реагираш или пък наистина си има приятел, но много й се е искало да се изперкате/пофлиртувате, но не ти го е признала.

Веднага ме налегна въпроса - абе тази девойка на колко години е и какъв опит има? Друг път като те забият с това "имам си приятел" запази самообладание и се направи на най-добрата й приятелка и я поразпитвай малко за него. В твоя случай бих попитала - той първият ти по-сериозен приятел ли е, защо скъса с предния, имаш ли много приятели мъже.
Задаваш максималното количество въпроси за възможно най-кратко време (не и даваш възможност да се опомни и да мисли лъжи, ако те лъже естествено). Събираш максимално количество информация и си правиш изводите.

"Сякаш се опитваше да ми подскаже нещо което не можеше, не искаше, беше я страх да направи с думи."
И още нещо - като не разбираш някой жест - питай. Така и така си решил, че не ти е удобна ситуацията, в която те поставя девойката и си казал, че няма да се виждате повече, трябваше поне да й изцепиш нещо от рода - "Това пък защо беше?". Нищо не губиш. Опит просто.
цитирай
2. panazea - Изглежда те харесва , но се двоуми.
19.03.2010 00:47
Изчакай спокойно!
Ако привличането надделее , тя ще размисли.
Всеки човек е различен.Само общуването може да даде някои отговори.
Поне ти е отговорила честно.Можеше да си замълчи и да пофлиртува!
Не гори всички мостове зад себе си.Нищо не се знае!
цитирай
3. анонимен - v tazi slu4ka ne vijdam ni6to str...
19.03.2010 08:09
v tazi slu4ka ne vijdam ni6to stranno, za6toto i az taka se darja mnogo svobodno s majete..tova izob6to ne mi pre4i da si imam postoqnen parktnur do sebe si...to4no kakto si go opisal i az bih se darjala s maj, bih go zaka4ala , bih flirtuvala, bih iskala da sme samo priqteli.....nooooooooooo samo tolkova...
цитирай
4. анонимен - v tazi slu4ka ne vijdam ni6to str...
19.03.2010 11:15
анонимен написа:
v tazi slu4ka ne vijdam ni6to stranno, za6toto i az taka se darja mnogo svobodno s majete..tova izob6to ne mi pre4i da si imam postoqnen parktnur do sebe si...to4no kakto si go opisal i az bih se darjala s maj, bih go zaka4ala , bih flirtuvala, bih iskala da sme samo priqteli.....nooooooooooo samo tolkova...


А ще излезеш ли на подобна "среща", ако някой непознат те покани с ясното съзнание, че мъжът явно ще иска нещо повече от приятелство?
цитирай
5. анонимен - ami. . pri men se polu4ava ne6to t...
19.03.2010 11:33
ami ..pri men se polu4ava ne6to takova...poneje sam dosta harizmati4na li4nost..i vinagi stava vapros za seks..., no az 6te se opitam majat da go ubedq , 4e e po dobre da ima priqtelstvoto mi..otkolkoto da pritejava tqloto mi za edna no6t..
цитирай
6. realtornado - Ситуацията ми се е случвала и друг път
19.03.2010 11:53
Мисля се, че не винаги причините са само тези които са описани в 3ти коментар. Точно случаите в които не е така искам да разпознавам без да отделям много време и емоция за това. Просто гордостта ми не позволява да съм край момиче което харесвам без да предприема нищо и да изчакам както panazea предлага. Въпреки че това е добър съвет ми е изключително трудно да овладявам емоциите си в тези случаи. Най-лесно е просто да загърбиш и да продължиш напред. Така боли най-малко и най-кратко, panazea.
И още нещо по 5ти коментар: Човек като мен не можеш да го убедиш да те има само като приятел ако иска нещо повече. Не казвам, че няма да имам причина да го направя, а просто че гордостта ми и емоциите ми няма да ми позволят да остана и минутка край момиче което аз харесвам, а тя мен не.
Изключенията са малко - като например сестрата на най-добрия ми приятел. Но за мен приятелството е сериозна причина и съм си наложил да гледам на това изключително красиво момиче по друг начин дори като лежим един до друг.
цитирай
7. анонимен - oooooooooooooo moi 4ovek. . ti ne ...
19.03.2010 12:04
oooooooooooooo moi 4ovek ..ti ne poznava6 men.....az taka ubejdavam...4e v edin moment moje6 da se pita6..abe az li sam ili ne sam az.... nedei taka...nikoga ne me podcenqvai....kazah ti...po cenno e da ima6 priqtelstvoto mi...otkolkoto tqloto mi za edna no6t...no6ta 6te svar6i....a priqtelstvoto ni ..moje da trae ve4no...pomisli varhu tova...aaaaaa gordostta...ostavi tazi gordost...predi vsi4ko badi 4ovek
цитирай
8. realtornado - От опит ти казвам, че просто няма да имаш времето
19.03.2010 12:21
Дори да можеш да обърнеш нещата ще ти трябва време, което няма от къде да дойде като си тръгна. Знам че това е глупаво да си тръгвам така, но уви до сега никоя не е успяла да възпре надигащата се емоция в мен когато ме отхвърлят....
Представи си, че сме излезли и си говорим. По някое време стигаме до това кой какво иска от срещата. Как ще ми го кажеш, че искаш само приятелство?
цитирай
9. анонимен - ami. . pri men se polu4ava ne6to t...
19.03.2010 12:33
анонимен написа:
ami ..pri men se polu4ava ne6to takova...poneje sam dosta harizmati4na li4nost..i vinagi stava vapros za seks..., no az 6te se opitam majat da go ubedq , 4e e po dobre da ima priqtelstvoto mi..otkolkoto da pritejava tqloto mi za edna no6t..


Бля, бля, бля.... Щяла да го убеди!!! Непознат човек! Ъ??? Бия ти дузпата и те оставям в дълбок размисъл за "приятелството", което търсиш по подобни "срещи". Искаше ми се много да разбера дали би отишла на подобна среща както описаната по горе, ей така както си имаш постоянен партньор, на такава срещичка - ти и непознат мъж?
Да търси приятелство?!!!
Ти този мъж май не за приятел, ами направо за ПриятелКа си го искаш. Що за наглост. Този мъж или трябва да е импотентен, да е гей или адски влюбен в теб. Има ли такива баламурници още?

Разсмя ме :)))
цитирай
10. анонимен - az 6te ti dokaja, 4e iskam priqte...
19.03.2010 12:52
az 6te ti dokaja, 4e iskam priqtelstvo
цитирай
11. realtornado - gspot, всъщност тя бие дузпата :)
19.03.2010 12:54
Въпроса е след това дали наистина е толкова "харизматична" че да обърне нещата на приятелство както е уверена че може да го направи :)
Много жени бъркат, че един мъж им е само приятел след като в началото се е опитвал да ги свали. А всъщност той си чака момента като е видял, че не става в налалото.
Това ги подвежда. Когато съм питал симпатично момиче повече мъже или жени има приятели почти винаги ми казват - мъже. Като я питам - защо, тя казва обикновенно: ами повече се разбирам с тях. Аз винаги си мисля: Е как няма да се разбираш като се опитват да ти угодят и евентуално да имат нещо с теб. Понякога казвам: Не мислиш ли, че искат нещо повече и чакат просто удобен момент. Почти винаги се съгласяват дори и след малко размисъл :)



цитирай
12. realtornado - А другия какво иска
19.03.2010 12:55
анонимен написа:
az 6te ti dokaja, 4e iskam priqtelstvo

Няма да е проблем да убедиш човека, че не искаш да имаш нещо повече с него от приятелство. Проблема е да го убедиш, че и той иска това ;)
цитирай
13. анонимен - kam gspot. . . . dobre. . bii mi duz...
19.03.2010 12:56
kam gspot....dobre..bii mi duzpata..tova sa6to e o4akvana reakciq..i e ne6to napalno normalno...kogato nqkoi ne ti haresva ..da go otblasne6...., no predi vsi4ko nie sme hora..i trqbva da se razbirame 4rez dialog...grubostta v slu4aq e nenujna..v kraq na krai6tata ti si znae6 tvoite vazmojnosti..a az moite...
цитирай
14. анонимен - abe 4ovek. . . razbira se, 4e 6te u...
19.03.2010 13:01
abe 4ovek...razbira se , 4e 6te ubedq teb..4e za teb 6te e po dobre da me ima6 kato priqtelka..... az te popitah..... kakvo zna4i seks za edna no6t...kakvo zna4i da ima6 tqloto mi..kakvo zna4i..edno ni6to...prespiva6 i krai....a dialoga, priqtelstvoto mogat da badat i za cql jivot....
цитирай
15. realtornado - Секса не изключва приятелството
19.03.2010 13:09
Освен това непрекъснато пропускаш факта, че когато отхвърлиш мъж това все едно му казваш: Не си достоен да правиш секс с мен. По-голяма обида от това НЯМА!
Ето това ти казвам, че не можеш да прескочиш.
цитирай
16. анонимен - realtornado
19.03.2010 13:11
това последното ми хареса, защото подкрепя и мое виждане. Аз смятам, че не може да има приятелство между мъж и жена (ама чисто приятелство, не просто познанство), без една от страните да е притъпила сексуалния нагон.
Аз имам няколко приятели мъже и на мен ми е пределно ясно защо са ми приятели (такива, за които ми пука - не просто познати) и винаги съм много внимателна в общуването си с тях. Не засягам определени теми и ако си позволя да флиртувам го правя много умерено. Просто защото държа на тях, познаваме се от години и не искам да ги увличам напразно. Най-коварното нещо, което смятам, че правят жените е, да Знаят много добре, че някой мъж ги харесва сексуално и те благородно да представят отношенията им само като приятелство. Естествено мъжът трябва да се е съгласил да играе такава роля и да се надява някога някъде тя да му върже. Но както ти си описал явно някой жени не ЗНАЯТ изобщо или ги мързи да се замислят защо имат повече приятели мъже.
Тя темата е дълга и широка и много разклонения и отколонения има.
За мен работата е ясна и мисля, че си постъпил правилно. Сложил си картите на масата и си приключил играта. Жени дал Господ.
цитирай
17. анонимен - kam gspot. . . . dobre. . bii mi duz...
19.03.2010 13:16
анонимен написа:
kam gspot....dobre..bii mi duzpata..tova sa6to e o4akvana reakciq..i e ne6to napalno normalno...kogato nqkoi ne ti haresva ..da go otblasne6...., no predi vsi4ko nie sme hora..i trqbva da se razbirame 4rez dialog...grubostta v slu4aq e nenujna..v kraq na krai6tata ti si znae6 tvoite vazmojnosti..a az moite...


Биенете на дузпата става културно и интелигентно. Каква грубост?!!! Не става въпрос за нехаресване, точно обратното е. Като сме хора, трябва да уважаваш достойнството на непознатия мъж и да не си играеш с мераците и чувствата му - евентуално след време. Затова колкото по-рано се установи какво точно търсиш Ти и какво търси другият, толкова по-добре. Разминаването е повод за приключване на взаимоотношенията. Аз така виждам нещата. Който му се виси на опашката да си виси.
цитирай
18. анонимен - sega. . . . seksa e materialnata f...
19.03.2010 13:20
sega....seksa e materialnata forma na ob6tuvane.... 6te go ubedq 4e ima i ne6to po vazvi6eno...ne6to koeto nadhvarlq ma6tabite na seks...tova e harmoniqta na du6ite....noooooo vij....mislq da sprem do tuk sas spora za6toto...mislim po razli4en na4in....zna4i ..pravi6 seks s edna krasiva jena, no sled tova i dve dumi4ki ne mojete da si obelite..daaaaaaa tqloto e zasiteno... a du6ata..du6ata e pusta i prazna..du6ata ne e pravila lubov
цитирай
19. анонимен - sega. . . . seksa e materialnata f...
19.03.2010 13:28
анонимен написа:
sega....seksa e materialnata forma na ob6tuvane.... 6te go ubedq 4e ima i ne6to po vazvi6eno...ne6to koeto nadhvarlq ma6tabite na seks...tova e harmoniqta na du6ite....noooooo vij....mislq da sprem do tuk sas spora za6toto...mislim po razli4en na4in....zna4i ..pravi6 seks s edna krasiva jena, no sled tova i dve dumi4ki ne mojete da si obelite..daaaaaaa tqloto e zasiteno... a du6ata..du6ata e pusta i prazna..du6ata ne e pravila lubov


Чакай, чакай малко. Поне по прочетеното в поста и в коментарите на realtornado не останах с впечатлението, че той от това момиче е търсил САМО секс. Може и да греша. Естествено, че я е харесал външно и то какво друго да му скимне в главата на един мъж - трака рака. Той може да си каже, дали я е заговорил само с мисълта, че ще се изперкат два три пъти и всичко ще приключи. Не знам какво е търсил всъщност.
Иначе това, което пишеш е вярно.
цитирай
20. анонимен - kam gspot. . namesvame ve4e temata ...
19.03.2010 13:31
kam gspot..namesvame ve4e temata za lubovta..predlagam da sprem do tuk.... uvajavam tvoite razbiraniq za ne6tata...vseki ima pravo na mnenie po dadenite vaprosi...
цитирай
21. анонимен - kam gspot. . namesvame ve4e temata ...
19.03.2010 13:50
анонимен написа:
kam gspot..namesvame ve4e temata za lubovta..predlagam da sprem do tuk.... uvajavam tvoite razbiraniq za ne6tata...vseki ima pravo na mnenie po dadenite vaprosi...


А, за Любов ли говорим? Аз мислех, че само за секс и "благородно приятелство" между мъж и жена става въпрос. хехе :)))
Разбира се, че всеки има право на мнение. Просто ми беше интересна гледната ти точка. Спирам.
цитирай
22. realtornado - Имам усещането, че анонимната не чете внимателно
19.03.2010 14:00
Първо - да, не търсех само секс в този случай.. иначе нямаше да ми пука толкова. Не знам дали търсех сериозна дългогодишна връзка в това момиче, но със сигурност не исках просто да се минем един два пъти.
Второ - обидата към мъжкото его е проблема (за трети път), не храната за душата, не чувствата, не да убедиш някой че приятелстовто си заслужава? Аз знам, че си заслужава, но за последен път прочети: отхвърлянето на един мъж който те харесва засяга мъжкото его и това води до лавинообразен емоционален срив. Надявам се този път анонимната да го прочете това.
Трето - секса си е секс и не е форма на общуване, културен феномен, разврат, табу, храна за философия. Това е изживяване което събужда понякога само животинските инстинките, а понякога и чувства.
Като цяло обаче успяхме ад покрием доста варианти с различното си мислене - от практично, през реалистично, до романтично.
цитирай
23. sramejlivetsa - По всяка вероятност приятелят й е ...
19.03.2010 14:02
По всяка вероятност приятелят й е гей!!!
цитирай
24. realtornado - По всяка вероятност приятелят й е ...
19.03.2010 14:03
sramejlivetsa написа:
По всяка вероятност приятелят й е гей!!!

хахахаххахахахаххаха..... кратко и ясно мнение :)
цитирай
25. анонимен - s teb ne mojem da se razberem. . . e...
19.03.2010 14:52
s teb ne mojem da se razberem...estestveno e 4e ne trqbva da se nakarnqva majkoto ego..a dali priqtelqt mi e gei..da gei e..i te sa hora....
цитирай
26. realtornado - За Анонимната
19.03.2010 14:56
Мисля, че се обърка. Той да си каже, но мисля че Sramejlivetsa говори за приятеля на момичето с което съм излязал. Не за твоя :)
цитирай
27. анонимен - ostavi. . nqma zna4enie. . i v dvata ...
19.03.2010 15:05
ostavi..nqma zna4enie..i v dvata slu4aq prenebrejenieto e dostata4no...kazah i gei da si..vse pak predi vsi4ko si 4ovek....polovata orientaciq na horata ..ne mi vliza v rabotata...tova sa si tehni problemi...
цитирай
28. realtornado - Когато сбърка човек трябва да си каже
19.03.2010 15:07
А не да увърта. Помисли си че за твоето гадже става дума :)
цитирай
29. анонимен - И бих искал..
19.03.2010 15:20
да те поздравя, човек.. хубаво си го докоснал по разказа..
Пази си гордоста.. имаш я..
а жените, жените са кучки или курви, без да ги обиждам.. Знаеш за разликата, курвата спи с всеки, а кучката с всеки само не и с теб..
И все пак, красиво си докаснал любовта по пръстите..
хххх
цитирай
30. realtornado - Точно заради такова отношение и квалификации,
19.03.2010 15:36
жените се пазят като опарени от мъжете!
Това, че една жена знае какво иска и не се притеснява да си го вземе не значи че е лека, лесна, курва и т.н.

цитирай
31. strannica - Резервен вариант :)
19.03.2010 15:45
Това е искала да си за нея. Да сте си приятелчета и евентуално ако се разделят с приятеля си, да се прехвърли към теб. Как ще бърза да ти изтрие номера в нейния телефон при това положение? ;)
Синът ми наскоро за пореден път имаше подобно преживяване. Понеже си споделяме...на мен винаги ми е неприятно, когато се опитват да си го държат за резервна бройка, а пък той как се чувства не ми се мисли. Подобни хитруши да си барат ушите! :)))
Човешкото достойнство преди всичко!
цитирай
32. realtornado - А защо според теб
19.03.2010 15:48
е казала на приятеля си за нашата среща?
цитирай
33. анонимен - И бих искал..
19.03.2010 15:48
да кажа, можИ ли, можИ ли, та да си кажа аз "хъхъ ни мъ разбра, ама карай..", туй от лафа дет ти го изръсих за кучките, е почти същото кат туй дет "един бик никога не повтаря една и съща крава", сещЪш съ нали :p
МноУ ясно, че жена, която знае какво иска не е лека, лесна, курва и т.н., тя е просто жена която знае какво иска.. И `ич даже една такава жена не изглежда опарена, И още от нещото само (не че няма пак да съ завъртя по някое време коментарно-арно), та нека кажем ДА на ЖЕНИТЕ КОИТО ЗНАЯТ КАКВО искаМ..
:)
хххх
цитирай
34. realtornado - Развесели ме :)
19.03.2010 15:51
Много готино и весело завъртя нещата :)
И това ми хареса последното: "Да кажем да на жените, които знаят какво искам"
Това е направо е бисер :)))
Те май знаят какво искаме, но е друг въпроса дали ще го дадат ;)
цитирай
35. анонимен - Ано,
19.03.2010 15:59
аз разсъждавам по подобен начин за мъжете, без да ги обиждам, търсят само секс и то, ако може, още на първа среща, пък, ако може, и да приключи след няколко дни. Е, да, ама аз не искам така, искам нормална връзка. Не казвам романтична или лигава, а нормална и силна връзка. Ами, не се получава. И така аз си стоя без гадже, а мъжете, които ме свалят остават разочаровани.
Ив
цитирай
36. strannica - ...
19.03.2010 16:01
Има доста двойки, които са на този принцип: не сме женени, свободни хора сме, ти си ходиш където си искаш, срещаш се, спиш си, с който си искаш, аз също. То и много женени живеят май на този принцип, когото разберат, че емоциалната и сексуалната тръпка между тях се е изчерпала :) За мен това е адски тъпо, но...въпрос на личен избор.
Може пък наистина да няма приятел и да ти го е казала, за да види как ще реагираш. Но тогава пък твърде много се е увлякла с художествените измислици :) Нищо, дори и да е така, щом е толкова общителна, няма да остане сама.
цитирай
37. borsi - Няма момиче и жена без приятел
19.03.2010 16:04
Няма момиче и жена без приятел или поне някой в който да е влюбена.
Жените почти никога не са свободни.
Ако не леглото то поне мислите им са заети от някого.
За това, въобще не бива да им се обръща внимание - имала си била гадже. Ами нека си има ако иска и 5, ако иска да е с теб ще го направи, ако не майната и. Все пак не чакаме чудеса или принцесата която цял живот е чакала точно нас (такива няма), а искаме нормално момиче стъпило с 2 крака на земята. Облаците са само за гаргите.
Все пак ако ти надува прекалено много главата с разните гаджета, направи се на зает и я остави с тях, или самия ти почни да и говориш за гаджета, поне ще я вбесиш :) С няколко думи - С нейните камъни по нейната глава. :)
В света има над 2 милиарда жени и все някоя от тях ще зареже сегашния си реален или нереален любим за да се посвети на нас.
цитирай
38. анонимен - И бих искал..
19.03.2010 16:04
само да съ доизкажа (въх мъх дано да не се възразите, че ми е готино да съ наприказвам малко тука с вас), та по отношение на даването.. хъхъ не че няма мъже които не знаят как да си искат ( и както от изчетеното-пометеното съ разбра, че ти знаеш как да си искаш, макар, че в описателното на случката ти, твойта мадама извинявай ама е типична кучка) и много добре е знаела какво иска.. И ако не се беше издрънкала на приятеля си сигурно даже и щеше да ти даде, ама ей на явно усетила се е по любовта на пръстите в късното..
Ама за другия пътт, ако ни ти съ изпредаде още в началото, че има приятел, свирни ми шъ съ домъкна и ши я поизмъча да изплюй камъчето :p
цитирай
39. strannica - Няма момиче и жена без приятел или ...
19.03.2010 16:08
borsi написа:
Няма момиче и жена без приятел или поне някой в който да е влюбена.
Жените почти никога не са свободни.
Ако не леглото то поне мислите им са заети от някого.
За това, въобще не бива да им се обръща внимание - имала си била гадже. Ами нека си има ако иска и 5, ако иска да е с теб ще го направи, ако не майната и. Все пак не чакаме чудеса или принцесата която цял живот е чакала точно нас (такива няма), а искаме нормално момиче стъпило с 2 крака на земята. Облаците са само за гаргите.
Все пак ако ти надува прекалено много главата с разните гаджета, направи се на зает и я остави с тях, или самия ти почни да и говориш за гаджета, поне ще я вбесиш :) С няколко думи - С нейните камъни по нейната глава. :)
В света има над 2 милиарда жени и все някоя от тях ще зареже сегашния си реален или нереален любим за да се посвети на нас.


Абсолютно вярно!
цитирай
40. анонимен - Казват, че такова приятелство е ...
19.03.2010 16:16
Казват, че такова приятелство е възможно само в три случая:
- средно красива жена и средно хубав мъж, който вече има друга жена, още по-хубава
- грозна жена и средно хубав мъж
- красива жена и мъж-гей

Разпрастраненото мнение на жените е, че такова приятелство е напълно възможно. Много от тях твърдят, че имат по няколко такива приятели, дори още от детството.

Повечето от мъжете са на обратното мнение, че "такова животно (приятелство) нема". А една от най-ужасните реплики, които никак не обичат да чуват е "Нека си останем само приятели".
цитирай
41. realtornado - То все някъде някой бърка и някой е прав
19.03.2010 16:16
Ив: Ако твърде често искат само секс от теб значи че не си достатъчно красива за да задържиш мъжете край теб или се целиш много високо.
Borsi: А на бас, че ако излезем с теб мога да ти намеря много момичета без гаджета по баровете! А това коя за кого мисли много далечен изстрел в тъмното...Това правило за заетостта важи, само за симпатичните момичета и дори при тях има изключения ако търсиш достатъчно!
За Анонимната скица: Задължително другия път те викам да я поизпотиш мацката :)



цитирай
42. realtornado - Казват, че такова приятелство е ...
19.03.2010 16:18
анонимен написа:
Казват, че такова приятелство е възможно само в три случая:
- средно красива жена и средно хубав мъж, който вече има друга жена, още по-хубава
- грозна жена и средно хубав мъж
- красива жена и мъж-гей

Разпрастраненото мнение на жените е, че такова приятелство е напълно възможно. Много от тях твърдят, че имат по няколко такива приятели, дори още от детството.

Повечето от мъжете са на обратното мнение, че "такова животно (приятелство) нема". А една от най-ужасните реплики, които никак не обичат да чуват е "Нека си останем само приятели".


Не съм съгласен.
Давам ти още един случай:
Момичето е сестра на най-добрия ти приятел и ти си мъж достатъчно да устоиш на изкушението!
Мога да ти дам още милиони варианти!

цитирай
43. анонимен - Провокира ме да ти отговоря подробно:)
19.03.2010 16:24
Не казвам, че съм красива, макар хората да твърдят друго. Не смятам, че се целя много високо. Защото, според мен, желанието да искаш да е възможно да общуваш и на други теми, освен коли, футбол, кръчми, забивки и т.н., е абсолютно постижимо и за среден интелект. А, да, мъжете около мен са колеги от ВУЗ-а, в който следвам, а той е голям и стар... и се предполага, че би трябвало да имат повечко на горния етаж.
Ив
цитирай
44. анонимен - Мног0 анонимен
19.03.2010 16:26
Нищо че си има приятел, кажи й че не ревнуваш и и тегли едни макари !!!
цитирай
45. realtornado - Най-лесния начин да разбереш дали си красива
19.03.2010 16:28
Ив, колкото повече от мъжете, които те свалят искат сериозна връзка толкова си по красива. За повечето от нас външния вид е всичко. Ако процента на тези мъже е висок значи минаваш за красива. Иначе ....

цитирай
46. realtornado - тц тц тц :)
19.03.2010 16:29
анонимен написа:
Нищо че си има приятел, кажи й че не ревнуваш и и тегли едни макари !!!

Май с теб гледаме едни и същи филми :))))
Тази реплика я използвах съвсем скоро :)
цитирай
47. анонимен - Изобщо не ми пука
19.03.2010 16:35
дали минавам за красива - чувствам се добре по отношение на външността си, пък и имам огледало у дома:) и виждам. Не е проблемът във външността, колкото и нескромно да звучи. Проблемът е, че не се случва да се нацелим с правилния човек, с когото да можем да разговаряме, да общуваме, да имаме общи интереси - с една дума - да сме от една кръвна група. Мисля, че мъжете предпочитат да се плъзгат по повърхността на отношенията, защото така е по-лесно и по-удобно. Боя се, че наспамих поста ти. Извини ме. Приятен ден.
цитирай
48. borsi - Borsi: А на бас, че ако излезем с ...
19.03.2010 16:36
realtornado написа:

Borsi: А на бас, че ако излезем с теб мога да ти намеря много момичета без гаджета по баровете


Благодаря за поканата :)), но имам си принципи.

Не ходя по клубове и дискотеки ако не съм с жена си, или поне няма жени в компанията. :))
Ако случайно съм на ергенска мисия (много рядко явление и само по изключение) , държа се скромно, тихо и не се отлепям от мястото си на бара, с гръб към всичкото изкушение на света :). Да заговоря някоя обаче - Не! Не бройкам жени, в заведение още по-малко! А, че може човек да се запознае с някоя там и да се изчука още първата вечер, не значи, че въпросното момиче си няма гадже или най-малкото не е проливала само преди часове съзи и сополи заради някой темерут за който тя си мисли, че си пада по него :) Ако разговаряш внимателно с някоя дама винаги ще откриеш, че за нея най-малкото предните месеци е имало значим човек, бил той и само в нейните представи. Дали ти ще го изтикаш от съзнанието и или не вече зависи от това дали тя ще хареса повече теб от него или не.

Щях да ти кажа следното по повод написаното от теб.

Момичето ти е казало, че си има приятел. Ок. Нима щеше да е по-добре да те бе излъгала, че няма?
... А ти при тази вест не реагирай като госпожица, която запознават с женен мъж и го гледа в ръката за брачна халка и вече крои планове дали да покани леля си на сватба, а се отнеси с нея добре без да я мачкаш с изисквания, стига и тя да е мила (Ако не е мила, чао :))
Още повече твоята мацка, дори не е омъжена и за да е излезе с теб значи ти е дала шанс?! Че тя иначе едно кафе на крак няма да пие с теб бе човек!
Не я притискай, остави и избор и ако и харесваш тя сама ще дойде при теб по един или друг начин.

Желая ти успехи и не забравяй - Свободния духом обича и дава повече от човекът който няма избор.

ПС: За опашката си прав обаче. Да не сме в магазина или на каса пред енергото, че да висим по опашки :) Или минаваме без ред, като вътрешни хора, или си тръгваме. Гонят и бягат след дивеч като улави, само далматинците. От това най-много да го заболят някой краката :) Котаракът лови мишки без да си дава зор :)
цитирай
49. анонимен - И бих искал..
19.03.2010 16:39
до Ив, хъхъ, : Ив, не го слушай, не е вярно тва, че колкото по вече мъже искат бля бля, квоу беше там нещо си за сериозните връзки, толкоз по красива си била, та ни му вярвай..
Та до `де се бях стигнал, а да, Ив, и другите мацките там по пътеката на коментарите по пазарите, красотата е в душата, и в дупето, и в циците, колкото по големи цици, и колкото по малко до нормално дупе, толкова по красива.. там е истината.. останалото е чар.. хъхъхъ
Ауууу къв си "торнадо на рияла", добре чИ ни съм кат теб, останала е душа по пръстите на мойта суета хъхъхъ
(аз съ бъзиках достатъчно за днес, приятно ми беше да те прочета човек, наистина, има какво да научат жените, а аз има какво да крада от коментарните им по поста слова, ъхъ)
готин ден от хххх
цитирай
50. realtornado - Ами сега
19.03.2010 16:48
Borsi: Ти каза, че всички жени си имат някой. Аз ти казах че има свободни. А кога са се разделили и колко са ревали не съм коментирал. Ти прочете ли внимателно: казала е на приятеля си за мен и на мен ми казва, че му е казала и на това отгоре ми каза че се е избазикал по телефона дали нейния обожател е там. Това ако за теб е шанс за мен е ебавка. Мисля, че си "ръждясал" малко с жените ;) Но трябва да има и такива, че иначе ставаме много търсещите.
За анонимната госпожица: Никога няма да разберете жените, че за нас е БЕЗ значение дали можем да си говорим с вас или за какво. Това е само за вас от значение и това ви казваме, защото ви харесва да го чуете. Просто някои от нас гледат отношението, но НИЩО повече.
Нека и други мъже се изкажат.
Еи скица шъ ни липсвъш бих каз'ал!



цитирай
51. анонимен - "един бик никога не повтаря ...
19.03.2010 16:51
анонимен написа:
"един бик никога не повтаря една и съща крава", сещЪш съ нали :p
хххх


Кажи как се казваше филмаааа? Помня историята, но не помня името на филма.
цитирай
52. borsi - Може и да съм "ръждясал&...
19.03.2010 16:52
realtornado написа:

Може да съм "ръждясал", но не аз се оплаквам от тях, а ти :D ))
цитирай
53. realtornado - Само който не опитва не греши
19.03.2010 16:55
А само който не греши не му е зле..
И само който не му е зле не се оплаква ;)
цитирай
54. анонимен - Грях
19.03.2010 17:30
"Приятелство" между мъж и жена е грях. Такова нещо не съществува. Дори , когато принудени си слагаме лицемерните маски- нима поне единия не поглежда под дрехите на другия?
Риълторнадо , девойката просто си е повдигнала самочувствието. Имала е възможност- направила го е. Според нея- няма нищо лошо и не ти дължи нищо. Ти си просто един от многото.
Е..дали ще го оставиш тъй- ти си решаваш.
В подобни на твоята ситуация... просто си тръгвам , или и казвам "Иди си". Според мен- в това няма нищо лошо и не им дължа нищо- те ще са простоп "една от многото"..
цитирай
55. vivistyle - Винаги искаме повече....
21.03.2010 22:24
Жените сме странни птици - не знаем какво искаме или когато знаем, често или няма как да го имаме, или не знаем как да го имаме.
Мацата си пада по теб, но е с гадже и не й стиска. Хубаво е, че е общителна, но ако няма намерение нищо да прави, поне да не си играе по този тънък начин (докосването с ръцете, влажните погледи). Не е готино... за теб. На нея по този начин може да й е забавно, на доколкото разбирам на теб определено не ти е.
Поздрави!
цитирай
56. realtornado - vivistyle
22.03.2010 00:06
А защо според теб поне не остави малка вратичка за флирт ами отсича всичко?
цитирай
57. vivistyle - realtornado
22.03.2010 09:31
Може би заради приятеля й - може би я е страх, че ако се отдаде на по-сериозен флирт няма да задържи само до тук, а ще задълбае, може да не иска да те оплита още повече, ако е видяла, че ти определено си падаш по нея. Нямам представа как мисли тя. Това е мое мнение... А ти какво искаш от нея? Ако се остави да флиртува с теб ти би ли се задоволил само с това?
цитирай
58. анонимен - Не разбираш ли когато те бройкат?
22.03.2010 15:50
Мацето те е бройкало, и е било готово и на повече при настояване от твоя страна и обича да флиртува при всяка възможност.
Изпуснал си шанса!
другият път давай докъдето ти позволяват, то само ще си покаже!
Ако има приятел и той е истински няма да я пусне на среща ей така-значи това там не те касае.
цитирай
59. realtornado - Винаги е хубаво да чуеш други и мотивирани гледни точки
22.03.2010 16:34
vivistyle - Не съм от хората които се задоволяват с малко. С това момиче не търсех секс за една вечер. Мисля че бих си позволил сериозна връзка с нея ако не беше затворила всички врати и отношението й не беше такова.
Анонимен, не искам такъв шанс. Не го възприемам толкова като шанс, а по скоро като изпит, тест, женска игричка. Това ме унижава. Знам че така съм губил и ще губя много възможности, но знам също така че имам достатъчно избор и самочувствие за да затворя тази страница и да "чета" нататък. Искам обаче да събера колкото се може повече опит от всяка моя среща с противоположния пол.
цитирай
60. анонимен - Много ми е интересно от мъжка гледна ...
25.03.2010 19:29
Много ми е интересно от мъжка гледна точка,защото съм жена,как точо един мъж показава на една жена,че иска сериозна връзка с нея и какво е сериозна връзка за един мъж-че спи само с нея ли?Добре,харесал си я,приятно ти е с нея,но откъде знаеш,че можеш да имаш нещо сериозно нещо с нея,това само времето и общуването може да покаже,представи си,че се окаже,че не е такава,каквато си я представяш? Явно си доста импулсивен-бързо се палиш,но също и толкова бързо гаснеш.По моите скромни наблюдения,когато някой иситнски харесва някой,дълбоко толкова лесно няма да се откаже, но това обикновено става при дълго познанство.Поправи ме ,ако греша ,но момичето-сестра на най-добрия ти приятел е пример за това.Ако тя дойде при теб,ти няма да я върнеш,убедена съм в това.Колкото до въпросната ситуация си постъпил възможно най-правилно,като е "сериозно" обвързана какво прави с теб,не се ли замисляш,че тя утре ще постъпи така и с теб,само че ти ще си в ролята на приятеля?А за неговата реакция-нямам думи,той и е приятел само в нейната фантазия,мъж който има някакви по-сериозно взаимоотношеняи с една жена не може д а е толкова безразличен към среща с друг мъж.Според има известна доза харесване,но и доказване на приятеля й,че е харесвана,а ти си използвания за тази цел.
цитирай
61. анонимен - хъхъхъ Баси и готините коментари :p
26.03.2010 09:44
Тук определено бъка от философия.. кефии-и-и, чу`иш ли бе Кефиларов, кефи мъ пък хъхъ

А и на gspot шъ съ изразя, не е важно името, помни историята и не съ изпускай от нея другото само шъ доди, ъхъ
ай готин ден :p

А и, ан.60, ако не бях женен щях да тъ изнамеря и да тъ `зема за себе си само щот мъ кефише по четенето докато.. хъхъ (бъзикам съ бре, майтаап да става по истината :p)
хъхъхъхъ
цитирай
62. realtornado - За анонимната
26.03.2010 12:01
Въпросите, който задаваш са интересни и винаги ще бъдат интересни за жените:
"как точо един мъж показава на една жена,че иска сериозна връзка с нея и какво е сериозна връзка за един мъж"
Ще напиша днес един пост по въпроса за да изразя мъжката гледна точка или поне както аз я виждам.
цитирай
63. realtornado - За анонимната част 1
26.03.2010 12:29
И да коментирам другите неща, които си написала...
"Добре,харесал си я,приятно ти е с нея,но откъде знаеш,че можеш да имаш нещо сериозно нещо с нея,това само времето и общуването може да покаже,представи си,че се окаже,че не е такава,каквато си я представяш? "
Ако човек има опит с другия пол и е достатъчно умен, обигран, нахакан и не е свит, разчита на заострен инстикт ще види важните неща в човека от среща и ще може да прецени точно какво иска и колко иска от една връзка в първите моменти от общуването. Да не се бърка с факта, че едно нещо може да накара да се влюбиш или разлюбиш другия за секунди. това може да се случи след 10 мин, 10 дни, 10 години. Проблема се получава когато единия иска по-малко от другия и само симулира това което иска другия да види в началото. Например мъжа иска само секс, но се прави на влюбен. И тъй като това се случва често жените искате време да го разберете, но не го прехвърляйте като желание при мъжете. Мъжете знаем, че почти винаги ако жена прави секс с нас тя ни харсва много или има чувства към нас.
"Явно си доста импулсивен-бързо се палиш,но също и толкова бързо гаснеш."
Така е. Нямам време да карам по интерция и да спя. Като видя, че нещо не ми изнася или аз се изнасям или нещото. Като видя че нещо ми харесва нямам търпение да го усетя.

"По моите скромни наблюдения,когато някой иситнски харесва някой,дълбоко толкова лесно няма да се откаже, но това обикновено става при дълго познанство."
Само хората, които се стахуват да минат през мъките на търсенето и/или нямат достатъчно избор се вкопчват в нещо което виждат че имат малък шанс да притежават. Защото има много примери от живота когато постоянството се увенчава с успех (след година преследване на жена която те отблъсква най-после сте заедно), но има и още повече когато това не става.
цитирай
64. realtornado - За анонимната част 2
26.03.2010 12:29
"Поправи ме ,ако греша ,но момичето-сестра на най-добрия ти приятел е пример за това.Ако тя дойде при теб,ти няма да я върнеш,убедена съм в това."
Така е. Но едно е да предприема аз нещо, друго е да оставиш да бъдеш приближен. Така тя преценява колко и как да се приближи, при нейните условия и по нейните правила. Въпреки че и така има опасност да я нараня и от там да ударя моето приятелство с брат й има разлика ако аз съм предизвикал връзката и ако тя го е направила.

"Колкото до въпросната ситуация си постъпил възможно най-правилно,като е "сериозно" обвързана какво прави с теб,не се ли замисляш,че тя утре ще постъпи така и с теб,само че ти ще си в ролята на приятеля?"
Не. Имам достатъчно самочувствие за да знам, че няма да допусна това да ми се случи и ако трябва дори ще си тръгна от това момиче толкова бързо, че вятъра само ще остане да говори след мен.

"А за неговата реакция-нямам думи,той и е приятел само в нейната фантазия,мъж който има някакви по-сериозно взаимоотношеняи с една жена не може д а е толкова безразличен към среща с друг мъж.Според има известна доза харесване,но и доказване на приятеля й,че е харесвана,а ти си използвания за тази цел."
Тук ме накара да се замисля. И наистина има огромна вероятност да си права. Но има и вероятнст той да е просто мъж под чехъл. С две думи да е готов на всичко, абсолютно всичко за да е с нея. Дори да се заплюе в лицето сам, да се отрече от родителите си и да каже на приятелите си, че не струват стотинка пред нея! А може просто да е сигурен във връзката им.

Мисля, че си жена която има много опит и си мислила по тези въпроси. Уцелваш някои от нещата точно в десятката. Впечатлен съм. Ще се радвам да чуя още от теб.
цитирай
65. pilcho - хахахахахааа
27.03.2010 13:53
мега як блог имаш, realtornado :))))))))
Няма толкова смях на едно място! Да можех, щях два пъти да ти гласувам!
цитирай
66. realtornado - за pilcho
27.03.2010 22:22
Е поне ти е забавен, защото на някои им идва в повече :)
цитирай
67. xxxx - Аре бре.. уффф муффф
13.04.2010 11:24
няма ли да има новинаризим-тематизъм в блога, чакам нещо ново, стопирал си се по пролетта и не вкарваш нова мисъл, за да ти я окрада хъхъ, списанието ми окуця и сега няма от къде да тъ свия по тематиката за вечната тема мъж-жена..
хъхъ :p
разхвърляй ги, мислите..
ъъъъ, всъщност нали мога да си лая колкото и когато си поискам тук..
айде, бай през май, нищо че е април, не ми се лигави повече за днес :)
цитирай
68. realtornado - Като усетя правилна и интересна тема
13.04.2010 13:20
ще пиша не бой се :)
цитирай
69. анонимен - появи се на телевизора ми.
17.04.2010 13:47
gspot написа:
анонимен написа:
"един бик никога не повтаря една и съща крава", сещЪш съ нали :p
хххх


Кажи как се казваше филмаааа? Помня историята, но не помня името на филма.


"някой като теб"
цитирай
70. stone - ех, едно време
22.04.2010 16:05
с колко такива съм спал, дето си имали приятели, че някои и съпрузи даже.
действаш си нормално, минаваш си през рутините, пробваш се да си свършиш каквото искаш да вършиш с нея, пък тя нека си има приятел.
успехът, разбира се, не е гарантиран, но той никога не е.
цитирай
71. анонимен - Аз вярвам, че може да има само при...
22.04.2010 16:14
Аз вярвам, че може да има само приятелство между момиче и момче. Сега кой за какво си мисли и се надява е друг въпрос, защото те и женени си изневеряват мислено с този и онзи..въздишат по тази и онази... и т.н. Казвам го защто са важни делата. В повечето случаи секса само разваля нещата, усложнява ги излишно и ако нищо не се получи край с прятелството. Не може като общуваш с някой да искаш само това и ако не го получаваш да не те интересува. Приятелството е по-важно от един секс.
цитирай
72. realtornado - за 70. stone
23.04.2010 00:13
Хем го знам това и хем съм минал и аз по този път (все още го вървя), но се чувствам по-уверен като го чуя отстрани пак :)
цитирай
73. realtornado - за 71. анонимен
23.04.2010 00:14
Аз съм приятел в момента с момиче с което бяхме заедно един месец. Не е задължително след като сте правили секс да не можете да сте приятели.
цитирай
74. diana12 - Е живей за мига скъпи. . . . Нали ти е ...
02.05.2010 08:41
Е живей за мига скъпи....Нали ти е ясно ,че да попаднеш на истински свободна и красива жена е трудно.Все пак всеки си има някой ...Важното е дали този някой не се е изчерпал вече като емоция.Нали знаеш,че и най-красивата гледка се превръща просто в пейзаж.Милото момиче явно търси огъче за вдъхновение.На кой ли не му се е случвало да изпадне в подобно униние.Трябваше да и дадеш малко емоция,пък после каквото дойде...Разбира, се всичко е въпрос на желание ,явно тя е имала такова а ти не.А може би е и пречка гордостта ти ,както сам споделяш.Понякога човек не трябва да се взима на толкова сериозно...
цитирай
75. realtornado - за 74. diana12
02.05.2010 12:24
Това за красивата гледка ми хареса :)
Ако се зачетеш внимателно ще видиш, че отношението и към мен не е много готино и точно гордостта не ми позволява да имам желание да съм с такова момиче.
цитирай
76. анонимен - :))
19.07.2010 12:09
Поста е доста стар, но и аз се посмях от сърце на глупостите от "дамска" страна тук.. "милото момиче", "дай й време", "изслушай я", "бъди й приятелка", не знам какво си... Дами, хайде да спрем с к***те простотии тип "леле, колко съм объркана, искам някой да си поиграя с него, пък ако ми е гот, ще си помисля.." Все пак в едни отошения (било то и само излизане) са две страни, и няма да е зле и ние да се научим да рабираме мъжете, намеците и желанията им, да разчитаме какво искат да ни кажат, вместо да разиграваме "днес съм тук, утре не, ама нека сме приятелки".. е такъв филм с приятелство няма! Особено ако изглеждате добре, т.е. красива сте.. е как си го представяте нормален хетеросексуален мъж да стои срещу вас, да ви държи ръката и да ви слуша излиянията за бившия/настоящия приятел.. е, ако не разбиаме мъжете, нека поне не ги обиждаме!
Realtornado, относно мадамата, с която си излизал.. честно, струва ми се, че е комплексирано момичето. Говоря за този тип поведение, в което имаш нужда да привличаш мъжкото внимание върху себе си, да усещаш че си харесвана и желана, да знаеш че имаш "обожатели", за да вдигнеш самочувствието си в собствените си очи. Никоя жена със сериозен приятел (освен ако не е тъпа на чехъл) няма да приеме среща с човек, който е виждала няколко пъти, от едната комуникативност.. айде моля ти се! Чисто четкане на его е това. Защо те е гледала като болно коте накрая ли.. ами защото е усетила, че губи интереса ти и не е искала да се разделяте без да е задоволила потребността си да бъде харесвана. Т.е. още един в групата "оле колко съм красива и желана".
Иначе, че те харесва - харесва те. Ако ти имаш нерви да предоляваш бариери, страхове и обърканост - давай. Но не знам дали си струва усилието. А и дали след време ти няма да си в ролята на приятеля, който е вечният backgrоund, подкрепяйки я в нейната "контактност" към други мъже. Достатъчно красива ли е :)
Съжалявам за директния и "не дамски" тон, но моята гледна точка е, че това отношение е грозно.
цитирай
77. realtornado - за 76. анонимен
21.07.2010 17:40
Мерси за доизясняващото ситуациата мнение. Мисля че уцелваш десятката....

цитирай
78. анонимен - НЕКА БЪДЕМ САМО ПРИЯТЕЛИ
10.08.2010 14:59
Добре е да имаш антураж от 3 - 4 такива жени, за да се разтовариш от напъните на нагона, имам предвид общувайки с тях, сексуално напрежение няма. Но към всички останали - ти си там за да клатиш сливата! Заеби какви ти ги дрънкат, изучи / теория и практика/ езика на тялото, има 20 и няколко невербални маркера за отношение към теб, тя не може да контролира едновременно повече от 4-5 от тях. Забрави за приятелска "дружба" с мадамата - ти си ЛОШИЯ, и в това ти е чара. Започнете ли да се "сприятелавате" мадамата те "евнухоизира", т.е. от "МАЧО" за нея ставаш "ПИКЧО".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: realtornado
Категория: Тя и той
Прочетен: 1355641
Постинги: 14
Коментари: 1303
Гласове: 175
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031