Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2011 14:46 - Стреснаха ли се циганите от протестите?
Автор: lubomir33 Категория: Политика   
Прочетен: 4760 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 17.01.2014 17:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво разбраха мургавите ни сънародници  от събитията през последните дни:

1. Държавата няма никакво намерение да приложи закона и да ги принуди да си плащат тока, данъците,билети за жп и градският транспорт и т.н.,особено сега когато предстоят избори и циганите ще са основните участници в тях.

Така наречените ни държавници си карат по старому, със всички сили и средства се стараят да замажат проблема, да го представят като криминален и повтарят едни и същи банални глупости омръзнали на всички за толерантност, единение и т.н., тоест заплаха от тяхна страна не съществува.

Че на циганите въобще не им пука от събитията от последните дни говорят фактите, че през това време техните безчинства продължават / описани в предишните ми постинги / , а лидерите им / Цветелин Кънчев, Илия Илиев/ говорят открито, че единствено тяхната добра воля ги спира да не ни смачкат.

Защо тези лидери, а и управляващите  се опитват да обяснят циганският проблем само с така нареченият цигански цар?

Защото той с глупостта си е на път да им развали далаверите, които те тихомълком си въртят.
Сега щат не щат, някои факти излизат наяве.

2. Българите са неспособни на по- сериозни действия, освен на протести, в който се включват основно младежи, а по-възрастните, „улегнали”и"разумни" хора си седят в къщи, люпят семки, боцкат си салатка и коментират събитията. Те нищо повече от това няма и да направят.

Всъщност според мен нещата ще се решат от съвсем малък процент от хора, които са активни и готови за някакви действия, останалите просто ще гледат отстрани и накрая ще се опитат да се присламчат към победителите, както между другото винаги е ставало в исторически план.

3. Българите нямат сериозна организация и лидери, които да ги поведат, всичко става стихийно , въпреки всевъзможните конспиративни теории за намеса на ДС, ЦРУ, МОСАД, КГБ и други сили и централи.

А и по-голямата част от протестиращите не желаят да се включат в подобна организация / за да не ги манипулират разни лидери /, тоест те са един вид "свободни електрони".
Каква е ползата от такива "електрони" дори и на циганите им е ясно.

4. Българското общество не е готово да предприеме по-сериозни действия спрямо циганската и нециганската престъпност – всичко се ограничава в рамките на дискусии и дебати, в които участниците заявяват, че познавали и такива цигани, които не крадат и целокупното население пред телевизорите изпада във възторг от подобни изявления. Други с патетичен тон обясняват колко добре си живеели с циганите и ако не беше тоя цар Киро, идилията щяла да продължи. Само че те забравят приказката, че изключенията само потвърждават правилото.

5. Българското общество е разделено на групи - като се почне от всякакви либерали наричани напоследък либерасти или толерасти, виждащи корена на проблема в недостатъчната интеграция на циганите – нещо абсурдно и невъзможно, до разни толерантни и нежни души , които остават такива докато не са ПРЯКО засегнати от циганските безобразия, защото когато ти избият няколко зъба без причина, откраднат  ти и последните останали кокошки, душа от банята, едва ли ще останеш  толкова толерантен и т.н.

Че престъпността не е само циганска е ясно на всички, но циганската престъпност се различава от другата с това, че има всички белези на геноцид спрямо основното население / все още / на държавата.

Примери за това има навсякъде .

Резултата от 20 годишните боричкания между партиите е, че огромната част от българите се отвратиха от политическият и обществен живот и сега се ръководят от максимата - "Всеки сам за себе си" , като прехвърлят отговорността за бъдещето на страната на политиците, все едно не знаят що за стока са.

Мислят си, че като задраскат едно квадратче на изборите, са изпълнили общественият си дълг.

Други пък се самозалъгват, че са решили проблемите в тяхното село, квартал или улица / като са набили някое петгодишно цигане /.

Държавниците трябвало да вземат мерки, все едно не знаят в каква държава живеят и че те подобни мерки няма да вземат.

Нямат нито желание, нито воля, нито интерес да го направят.

Още повече, че мандата им ще свърши скоро и тогава някой друг да се оправя.

Проблема на властимащите не е престъпността и мизерията на хората, а това че им се нарушава имиджа на колониална администрация пред техните господари и образа на България като кротка и заспала държавица, съгласна на всичко. Това е цялата им загриженост за опазване на етническият мир.

Как ще се развият събитията занапред според мен:

Циганите ще стават все по-нагли, защото виждат, че престъпленията им остават безнаказани.

Ясно е, че циганските безчинства ще продължат / те и в момента продължават /, докато  по- голямата част от обществото / засегнато ПРЯКО от тези престъпления / не му се изясни дълбочината на проблема, не разбере,
че ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЗАСЯГА ВСИЧКИ и не предприеме по-сериозни ОРГАНИЗИРАНИ действия.

Тази критична точка все повече се приближава.


Ако това не се случи тогава краят на българският народ и държава ще е просто ужасен.

Между другото някои от горепосочените изводи са си направили не само циганите, но и доста други аналитични централи.

 





Гласувай:
7



1. locke - Не съм съгласен, че интеграцията е невъзможна!
04.10.2011 14:57
Нито, че циганската престъпност е геноцид срещу българите! Подобни твърдеия косвено призовават за геноцид срещу циганите, което е подсъдно!
Или ние тях или те - нас, така ли излиза?
цитирай
2. lubomir33 - Нито, че циганската престъпност е ...
04.10.2011 15:14
locke написа:
Нито, че циганската престъпност е геноцид срещу българите! Подобни твърдеия косвено призовават за геноцид срещу циганите, което е подсъдно!
Или ние тях или те - нас, така ли излиза?


Задаваш риторичен въпрос.Ако не вярваш че има геноцид прочети тази брошура http://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=17825.0
Там е обяснено достатъчно ясно. А не са ли подсъдни заплахите на циганските лидери изречени открито по телевизиите?
цитирай
3. allvin - Много добър пост! Поздравления!
04.10.2011 15:22
Да,за съжаление е точно така - мнозинството българи още не са се ,,събудили" и се държат така,все едно живеят на Марс,а когато започнат да се осъзнават,държавата вече ще е една руина.
цитирай
4. анонимен - Ген. Чочоолу
04.10.2011 23:01
През 1978 г. зла съдба застига семейството на ген. Стойо Неделчев-Чочоолу (1908 – 1987). Негови роднини са брутално убити в пловдивския ромски квартал „Столипиново”. Говори се, че цигани заклали и ограбили сина и снахата на Чочоолу (в условията на тогавашното тоталитарно информационно затъмнение този факт не вижда бял свят). Убийците не са заловени. Бесен, генералът дава заповед на старозагорската танкова дивизия да се придвижи до Пловдив. Десетки бронирани машини тръгват от Града на липите, за да дебаркират в източния квартал на Града на тепетата, където се намира „Столипиново”. Танковете навлизат в гетото, като при вида им всичко живо мигновено се скрива. Изстрел не е бил произведен, но кварталът е изглеждал сякаш бил обезлюден – разказват по-възрастни пловдивчани. За този акт Чочоолу, с партизанско име Пантерата, заплаща с военната си и с политическата си кариера. Този факт беше старателно прикриван от комунистическия режим. Дори в интернет хората го споменават с недомлъвки, идващи от нечак дотам голямата им информираност.

Преди 30 години ген. Чочоолу е нахлул с танкове в „Столипиново”, защото милицията не е била в състояние да се справи с престъпността там. Сега полицията също е безсилна пред наглите цигански престъпни действия срещу местното българско население в с. Мечка, останало малцинство там.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubomir33
Категория: Политика
Прочетен: 1377932
Постинги: 413
Коментари: 710
Гласове: 1949
Архив