Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2010 11:28 - Българките и чужденките
Автор: realtornado Категория: Тя и той   
Прочетен: 15908 Коментари: 28 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
До преди няколко години винаги съм се чудил, защо е толкова трудно да се запознаеш и забавляваш с момиче още при първоначалнтоо запознаване. Но истински, а не симулираното забавно ми е и изкуствените усмивки. Защо се разчупва толкова трудно леда при първия контакт.
За мой късмет обаче ми се наложи да отида извън България на няколко пъти по работа в Щатите - Лас Вегас за 5 дена, Тайван - Тайпей за 4ри дена, Естония - в едно малко градче на което не помня името за 2 месеца. Когато бях в Лас Вегас толкова момичета ми се усмихваха и ме заговаряха на улицата, че изпаднах в объркване. В началото си мислех, че това са момичета от бранша, но после видях, че това не е така. Просто там жените са супер отракани и не им пука да се запознават с момчета и да си правят купона.
В Тайван още на първия ден симпатично момиче си ме заговори и дори след това да не успяхме да се видим заради липса на време видях какво е да те "зарибяват" с лекота и без притеснение.
В Естония пък нещата бяха направо отнасящи ума. Не е имало път в който да съм излязал на заведение и да не е имало някаква закачка, че и по няколко, като в по голяма част от случаите жените бяха по активната страна?!?!
За пример - още първия ден в който отидох с колеги на дискотека там подходиха към мен. Бях застанал с ред бул или нещо такова в ръка до дансинга на няколко метра от колегите си и едно момиче дойде с думите - хванах се на бас с моите приятели, че ще те целуна. Това става 15 мин след като съм влязал. За малко блокирах, но отвърнах да се върне при тях и да каже, че съм отказал, да удвои баса и пак да се върне. Тя обаче каза, че сега е момента и за мое голямо учудване тръгна да ме целува. Отдръпнах се защото установих, че дори на мъжете ни трябва малко време за да минем на тази вълна, което никога не съм го знаел. Мислех си, че винаги сме на тази вълна :) Та момичето си тръгна притеснено. От там нататък почти всеки път в който бях на заведение там идваха момичета да ме заговарят. Интерсното е че доста често си мислеха че съм естонец име заговаряха на естонски и чак после превключваха на английски.
Това което искам да кажа е че българките доста са свити или надути или притеснителни или срамежливи до някакви извънредно високи граници. Когато излязох извън България разбрах какво е жените да  се държат като такива - да избират не само да бъдат избирани, да се забавляват, не само да се забавляват с тях, да са еманципирани, а не да се еманципират тепърва, да знаят какво искат, а не с години да се чудят, да са директни, а не да играят игрички.
Разбира се мъжете допринасяме активно за това с "oригиналните си и гладки" подходи. Толкова пъти съм виждал мъж да подходи с тъпа танцова стъпка към момиче, че чак ми се гади. Или пък да са подпийнали порядчъно и да се опитват да бъдат готини докато им се огъват краката и пускат ръце преди тя още да ги е видяла. Но за подхода на мъжете в друг пост.
Не мисля обаче, че мъжете сме основната причина българките да са така затворени. Този въпрос за мен все още няма отговор.




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zafirov - Mda
12.03.2010 12:13
Честно казанао има го този момемнт и аз не мога да си го обясна, може би трябва да питаме някой психолог?
цитирай
2. realtornado - Кой знае отговора
12.03.2010 12:19
Възможно е да получим отговор. Но със сигурност и ние можем да изкажем поне предположения. В момента ми идва едно вероятно обяснение. Колкото е по-малка една общност толкова по-добре се познават хората в нея и ако направиш нещо по нетипично и различно привличаш внимание. Много често на мен ми се случва да виждам едни и същи лица по зведенията. Явно просто България е малка и това се отразява на мисленето и поведението ни. Притесняваме се, че не можем да се изгубим в тълпата и да почнем наново ако сбъркаме.
цитирай
3. анонимен - ami ne znam. . az si se darja svobodno ...
12.03.2010 12:46
ami ne znam..az si se darja svobodno s majete..bez kompleksi i prestruvki..ne sam ot sramejlivite..nooooooooo tova si e do harakter i razbiraniq..
цитирай
4. realtornado - За изключенията
12.03.2010 12:51
Не всички сме еднакви и се радвам, че има и момичета които не са толкова притеснителни. Но дали наистина е така... дали си се запознавала ти с момче или да си му давала достатъчно повод той да дойде да се запознае с теб...Защото едно е да се усмихваш като дойдат при теб, друго е ти да подемеш инициативата.
цитирай
5. анонимен - oooooooooooo ne se pritesnqvai. . . ...
12.03.2010 14:16
oooooooooooo ne se pritesnqvai...sama si sam se zapoznavala...az obi4am da vlizam neo4akvano nqkade i da se predstavqm...malko teatro ..nali taka mu vikat..
цитирай
6. realtornado - напълно нормално си е момиче да подходи
12.03.2010 15:24
Точно защото някой се изказва, че е театро после не можем да очакваме да се приеме като нормално момиче да подходи към момче :)
цитирай
7. анонимен - az go kazah na maitap. . . vsa6nost i ...
12.03.2010 15:42
az go kazah na maitap...vsa6nost i zapoznanstvata mi zapo4vat taka..na maitap..po leko se priemat ne6tata..
цитирай
8. realtornado - Как подхождаш обикновенно
12.03.2010 15:55
Какво казваш обикновенно, какво правиш за да се запознаеш
цитирай
9. melinik63 - можеш ли да разбереш бях се опитала ...
12.03.2010 16:36
можеш ли да разбереш бях се опитала да го обясня ето в тези редове ,прочети ги бавно ,недостатък ли е да си с ранима душа-
Никога не плачи за това,което не плаче за теб ......... Искам да ме прегръщат, когато заспивам, да ме докосват, когато сънувам, да ме целуват, когато се будя и да ме забелязвате,когато съм сред вас!Толкова много ли искам...!?НАИСТИНА ЛИ ИСКАШ
ДА НЕ СЪМ ЧАСТ ОТ ТЕБ,
ДА НЕ СЪМ ДО ТЕБ,
ДА НЕ ТИ ПОМАГАМ, .....
Едно момиче попита едно момче, дали е красива. Той каза - не. Тя го попита, дали той иска да е с нея до края на живота си. Той каза - не. После го попита дали той ще се разплаче, ако тя си тръгне. Той пак каза - не. Тя чу достатъчно и си тръгна разплакана. Тогава той я хвана за ръката и и каза, че тя не е красива, тя е прекрасна, той не иска да остане с нея до края на живота си, а завинаги, той няма да заплаче, ако тя си тръгне, а ще умре!
Жена, която ти дава любов и не иска нищо – е безценна.
цитирай
10. realtornado - Какво е недостатък
12.03.2010 16:45
Ако едно качество ни носи повече лоши неща от колкото хубави значи е недостатък.
Ако да си с ранима душа, преведено от мен - много чувствителен, ти носи негативни емоции в живота повече от хубавите значи за теб е недостатък. Когато си чувствителен усещаш силно всичко което се случва около теб и го вземаш навътре. Обикновенно живота е шарен и ако не умееш да контролираш моментите в които да си позволиш да си чувствителен живота ще боли много. Има късметлии, които живота не ги мачка и могат да си позволят лукса да са чувствителни, но за повечето от нас това не е здравословно.
цитирай
11. panazea - С каквито живееш
12.03.2010 16:46
такъв ставаш!
Няколко десетилетия не смеех да се усмихна на мъж , за да не си помисли , че го свалям!
Същото продължава и сега!
Щом си такъв експерт по жените , не ти ли е идвало на ум , че хората са ограничени от предразсъдъците , които вилнеят и не могат да се държат човешки само защото някой ще си помисли нещо лошо.
Огледай се! Виж как реагират момците! И ще разбереш защо много мили момичета не са отракани!
Подтиснатата сексуалност при българина е в основата на възприемането на света и неадекватното държание с другите!
Ако се позамислиш , ще стигнеш до някои изводи.
Когато наблюдаваш някое явление е хубаво да се добереш до същността на проблема и винаги да си задаваш въпроса - защо?
Не се усмихвам на мъжете , защото са елементарни и всичко възприемат като покана за танц!
При тях няма нормално човешко отношение.
Жените са интуитивни и по-лесно се разбира човек с тях!
Привет!
цитирай
12. realtornado - Не съм експерт
12.03.2010 17:02
Колкото повече научавам за жените и отношенията на мъжете с жените разбирам, че все повече имам да науча. Просто обичам да се замислям и имам самочувствието за известен опит.
Абсолютно вярно е, че когато се усмихнеш на мъж и си симпатична той ще приеме това като зелена светлина. Въпроса е в това да умееш да подскажеш правилната емоция на правилния човек. Ето това малко жени го могат и за това не смеят да го правят. Една усмивка, един поглед може да подсказва, че е от вежливост, че е приятелска, че е романтична, че крие нещо .... Това което в конкретния случай ме вълнува е, че жените никога не смеят да подскажат на мъж, че им е симпатичен, камо ли те да подходят към него. Това е за мен въпроса- защо? Нима ще ви помислят за леки или лесни? Толкова ли сме плитки всички мъже и жени в отношенията си? Не може ли просто да кажем - тя е направила избор.
И какво ако си помисли, че го сваляш дори да е грешка? Това такова Зло ли е?
Вярно че много мъже реагират неадекватно, но вие си имате достатъчно начини да ги спрете и жена с опит не трябва да се притеснява от това.
Какво ти пука кой какво ще си помисли? Важните са приятелите, семейството, близките хора...нима те не биха те разбрали, че си човек и искаш, бъркаш и пробваш?
Подтисната сексуалност ? Какво значи това?
Мъжете сме елементарни и лесни за разгадаване. Знае се винаги какво искаме. А жените сте свити и затворени. Това не е надцакване кой е по-лош. Просто така стоят нещата.
Няма човешко отношение ако не умееш да подбираш и усещаш хората. Разбира се, че тези с правилните качества са рядкост.
Имате интуицията да ни познавате, но не и смелостта да я прилагате за да направите своя избор, а чакате с извинение тавана да падне в много случаи... Защо?
цитирай
13. panazea - Благодаря , че със спокойствие прие
12.03.2010 18:00
моето емоционално изказване!
Първо , хората са различни!Значи всяко обобщение ще е невярно!
Второ , това за подтиснатата емоционалност не съм го измислила аз. това е констатация на български писатели-мъже.
Трето - какво значи опит? Опит в какво?
Според мен , ако се търси истината , трябва да се започне с конкретен човек в конкретна обстановка! И ще забележиш , че винаги постъпва различно!
Правило няма!
Затова ни е нужна интуицията , за да разберем , когато сме желани и кота сме отекчителни!
Повярвай ми , второто е много по-неприятно!
Аз не знам колко твои приятели казват на свои познати момичета- много си хубава!
Едно нищо незаангажиращо възхищение.
Тъй като правиш сравнение между българките и чужденките , аз бих ти казала своите наблюдения!
За мен българите са много по-хубави , много по-умни , много по- уважителни към жените!
Говоря за преобладаващата част. Изключенията няма да са тема на разговора.
Българите обаче никога не казват : Колко си хубава , искам да бъда с теб , ти си всичко за мен ! И чакат българката да се сети!
А ако тя е срамежлива или високомерна , или неуверена в себе си , получава се разминаване!
Трябва ли в погледа му да прочетеш , че умира за теб?
Ха сега да видим , кой не смее да прекрачи границата ! Кой живее с табу!
Мярката е в основата на всички неща !
Лично аз не харесвам нито страхливците , нито отраканите!
Има си мярка!
Извинявай , че загубих от ценното ти време!
Всяко нещо има две страни!
А ние тук сме се развихрири като брачни консултанти!
Привет! Извинявай , ако съм те засегнала , волно или неволно!
цитирай
14. анонимен - А аз познавам и други опитности
12.03.2010 21:15
Естеството на работата ми е налагало да се срещам и общувам с много чужденци, предимно гости на България, говорили сме, разбира се и за българските жени. Винаги ме е радвала възхитата, с която се изказват за българката, за нейната начетеност, интелекта й, маниера й да се облича, вкуса й и - забележете! - нейната женственост! Почти без изключение преценката е спонтанна и се прави на база сравнение със собствената народност или наблюдения от други страни, т.е. в съпоставителен план. А това, което най-много ме е удивлявало, е че повечето чужденци харесват деликатната скромност и въздържаност на българските жени. Допада им, че жените тук не са агресивни и че не хохотят с пълно гърло. Струват им се по-финни, по-ествествени, по-желани.

Възхитително е умението на българката да бъде женствена!
цитирай
15. realtornado - За panazea
12.03.2010 22:13
Емоциите ти дават интересен израз и няма за какво да благодариш.
Хората са различни, но всички ядат, спат и правят секс. Това което искам да кажа е че да обобщиш значи, че повечето го правят,дори да не са всички.
Извинявай, но подтиснати емоции имат жените повече от колкото мъжете. Ти говореше за подтисната сексуалност. Това за мен е неразбираемо.
Като казвам, че имам опит означава, че съм се запознавал, срещал, бил интимно, карал, говорил, опознавал достатъчно жени за да започна да виждам модел на поведение и да предвиждам какво ще се случи преди да има преки симптоми.
Нека ти издам една тайна: ако залееш с комплименти и покажеш колко много харесаш една жена, ако тя не те харесва достатъчно ще убиеш всеки шанс да си с нея. Замисли се и ще установиш, че жените искат да се минава през фази на контакта/връзката. Както ти самата казваш: да не е от вратата за краката.
Ако искаш да ме питаш как да разбереш дали един мъж харесва една жена просто попитай и ще си дам моето мнение.
Всеки харесва откраканите, не харесваме прекомерно нахалните. Двете неща често се преплитат и объркват. За мен двете неща са коренно различни.
Не чувствам времето си загубено в тази размяна на гледни точки.
Не си ме засегнала. Нека сме малко открити за да има смисъл това което говорим.
цитирай
16. realtornado - RE: А аз познавам и други опитности
12.03.2010 22:26
Това същото съм го чувал и за българското гостоприемство и за широката българска душа и за красивата природа и за страхотното ни кисело мляко.
Едно е да видиш нашите жени на витрина и да им се порадваш, друго е да си намериш готино гадже с което да не минаваш през хиляди мъки.
Никой не оспорва, че българките са привлекателни. Това което смятам обаче е че болшинството от българките са много свити, плашливи, объркани, надути. Толкова трудно се минава през техните брони дори да те харесват, че се усещаш сякаш се бориш за някаква награда. Срещите са изпитания, за да се стигне до секс влагаш толкова много, че забравяш себе си, усещаш се че следиш какво правиш и говориш до детайли в началото на една връзка, толкова си внимателен че не смееш да дишаш.
Направи си експеримент. Като излезете с тези гости от чужбина ги помоли да се опитат да се запознаят с българки и да излязат на срещи с тях. Искам да чуя отзвитите им тогава.


цитирай
17. анонимен - zdravei. . . . kasno vidqh vaprosa ti ...
13.03.2010 08:40
zdravei....kasno vidqh vaprosa ti kam men...6te ti kaja..kak se zapoznavam ..toest savsem normalno.....usmihvam se....kazvam ....priqtno mi e...igi..malko sam stranna , no ne mi obra6tai vnimanie...kogato me opoznae6 moje i da stanem priqteli...i taka..mnogo e prosti4ko...
цитирай
18. анонимен - pro4etoh ti komentarite. . inte...
13.03.2010 08:48
pro4etoh ti komentarite..interesno razsajdava6..., nooooo az li4no ne se sramuvam da kaja na edin maj 4e go haresvam..i tova ne zna4i , 4e go svalqm...tova ozna4ava 4e prosto naistina mi haresva i dopada..i 4e moga da vodq s nego edin normalen i interersen razgovor..... vsa6nost men to4no tova me obogatqva v razbiraniqta za sre6tupoloniq pol....samiq dialog ..i na4ina mu na mislene..a na po kasen etap i deistviqta
цитирай
19. realtornado - RE: zdravei. . . . kasno vidqh vaprosa ti ...
13.03.2010 12:10
Да си странен и различен е по-добре от колкото да се сливаш с тълпата. Зависи разбира се колко и какво е странното в теб.
Не можеш да отидеш директно при момче без да те е забелязал и да му кажеш: Приятно ми е Иги. Преди това има нещо друго - изпускаш флирта и размяната на погледи, танците един до друг или каквото и да е там. А това е част от запознанството. По важната част мисля.
цитирай
20. realtornado - RE: pro4etoh ti komentarite. . inte...
13.03.2010 12:12
Говорим за различни неща. Едно е да кажеш на един мъж, че ти допада като човек и приятел, друго че те привлича като мъж. И с това ли не изпитваш затруднение да му го кажеш? Другото и баба знае да го ка'е :)
цитирай
21. анонимен - razbira se 4e trqbva da ima privl...
13.03.2010 12:31
razbira se 4e trqbva da ima privli4ane...da nqma ei taka da se natresa na glavata na edin maj....daaaaaaaaa moga savsem svobodno da mu kaja, 4e mi haresva, 4e go jelaq i 4e go iskam..da tvardo ..moga...drug e vaprosa..dali bih legnala s tozi maj...pravi6 razlikata nali..
цитирай
22. realtornado - Не бива да има разлика
13.03.2010 12:37
Ако не би си легнала с този мъж нещата се променят. Ти знаеш, че не би го направила, така че за теб това става игра и не е истинско. Като не е истинско няма същия ефект върху теб.
цитирай
23. анонимен - aaaaaaaaaaaa 4akai malko. . . tuk ne ...
13.03.2010 14:56
aaaaaaaaaaaa 4akai malko...tuk ne sam saglasna..da nqma sas vseki maj koito me privli4a vizualno da si lqgam.....6to za razsajdeniq..tuk ve4e 6te namesq dumi4kata lubov.. za men ..tq e mnogo vajna..ne e li vluben v men daden maj..po dobre da zabravi, 4e izob6to sa6testvuvam i 4e 6te me ima v legloto si..
цитирай
24. realtornado - добре чакам :)
13.03.2010 15:41
Пак не ме разбра. Аз не казвам да спиш със всеки мъж. Казвам че ако му кажеш, че го харесваш без да искаш да си с него не е същото както ако му кажеш че го харесваш и да искаш да си с него. Къде отиде ти, изгубих те от поглед направо :)
цитирай
25. анонимен - hodq po razhodki. . . i tuk ti povt...
13.03.2010 19:26
hodq po razhodki...i tuk ti povtarqm taka....az izbiram i az re6avam s kogo da bada...
цитирай
26. realtornado - Това нямам намерение да го оспор...
13.03.2010 20:38
Това нямам намерение да го оспоравам :)
цитирай
27. анонимен - Виктор
10.08.2010 14:19
Към автора на статията - на отворената естонка защо не отговори, че за целувка взимаш 10 евро? Имам предвид, ако ще си разменяте ролите /тя - активна, ти - пасивен/, и тя като мъж ще говори за секс, ти ВЕДНАГА, КАТО ТИПИЧНА БЪЛГАРКА, ОТВОРИ ДУМА ЗА КИНТААААЖА! И ако откаже, отнърни й "без да носиш 200 евро къде си тръгнала, ма , патко нещастна"!!! Българките са пасивни, защото са ултрапресметливи и предпазливи да не ги изпраска бедняк, извинете, мъж с нисък социален статус, мъж от когото "няма какво да вземат". Е, разговора изненадващо потръгва ако ги заговориш на тема "уикенд на Слънчев бряг", "четири - пет дни в Гърция", "Почивка в Испания" и ПОКАЖЕШ СНИМКИ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! На снимките сте ТИ, хотела, две-три яки морски гледки, ВИСОКА / РУСА / СЛАБА МАДАМА и едно бяло БМВ на 18 години на стойност 2300 лева. Допълваш впечатлението с плажен тен - т.е. 20 мин.солариум седмично и задължително плочки на корема! Ефекта най - често е КОПУЛАЦИЯ в следващите 2 до 3 часа! ПРОБВАНО - РАБОТИ!!!!
цитирай
28. анонимен - kdefcdnck
11.01.2012 19:35
Откакто пътувам до различни точки на света се чудех същото нещо. Не само българките са такива, ами и българите са същите. В чужбина е толкова нормално да заговориш непознат, а тук, когато го направих несъвзела се още от едно пътуване ме гледат с тъпа физиономия и недоумение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: realtornado
Категория: Тя и той
Прочетен: 1355615
Постинги: 14
Коментари: 1303
Гласове: 175
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031